Het is weer wisseldag…

Het is weer die vrijdag… Het is weer wisseldag…
Vandaag vertrek je voor 5 dagen naar je papa…
Een moment waar ik langs een kant naar uitkijk, omdat ik denk “yes, me-time” én “UITSLAPEN” (as if dat ooit echt lukt 🤣).  En toch… vandaag voel ik dat het ons allebei niet gaat.

Als de wisseldag dichterbij komt dan voel ik Billie elke dag een beetje meer “zenuwachtig” worden. Want elke keer opnieuw vindt ze dat wisselmoment toch een beetje spannend.

Billie zit op een leeftijd dat ze met zoveel vragen zit rond de scheiding, verliefd zijn en wat daar allemaal bij komt kijken.  Ik probeer ze allemaal zo goed en eerlijk mogelijk te beantwoorden.  Soms is dat heel makkelijk en kan ik de vragen van me af te laten glijden.  Andere momenten voelt het zwaarder en krijg ik een krop in de keel.

Eerlijkheid is voor mij hier wel een hele belangrijke factor in.  Niet dat je je kind moet meesleuren in het (soms dramatische) verhaal, maar wel dat je duidelijk bent. 
Duidelijk in die zin dat er geen verwarring mag ontstaan in “misschien komt het nog wel goed tussen mama en papa”.  Elk kind droomt nu éénmaal van een klassiek gezin.  Mama, papa, kind, huisje, tuintje, boompje… 😉

Dat is heel normaal en je kan je kind dat ook niet kwalijk nemen. 
Als hier vragen worden gesteld dan luister ik en erken Billie haar gevoelens.  Ik spreek het uit dat ik begrijp dat ze mama en papa liever samen ziet.  En tegelijkertijd vertel ik haar ook heel eerlijk, dat dat niet meer zal gebeuren.   

Eerlijkheid en duidelijkheid zijn echt wel dé belangrijkste factoren om je kind te ondersteunen in het verwerken van een scheiding.  (Trouwens, dat is niet alleen bij scheiding zo 😉).

Wat leuk is voor je kind(eren) (en jezelf) is een soort afscheidsritueel te bouwen rond de wisseldag.  Iets dat enkel van jullie is en waardoor jullie met een leuke gevoel en positieve vibes toch dat moeilijke moment van afscheid nemen ietsje kunnen vergemakkelijken.

Wil je weten wat wij doen rond en op wisseldag?
De avond voor de wissel haal ik Billie sowieso op tijd op op school en dan is het een avondje vol quality time. Vaak hebben we dan eerst een aperitiefje samen, met een lekker drankje en hapje. Die dag mag zij ook kiezen wat we eten en nadien is het uitgebreid douchen, nageltjes knippen, haren wassen en drogen… echte meisjestijd dus 😉. Bovendien blijf ik ook die avond nét iets langer bij haar knuffelen als het tijd is om te gaan slapen.

Op de wisseldag zelf hebben we sinds enkele maanden een nieuw ritueeltje.  Vlak voor we naar school vertrekken en we daar afscheid nemen, liggen we samen in de zetel.  Billie languit op mij met haar neus in mijn nek.  We knuffelen en ik weet dat ze intussen in mijn nek snuffelt, in de hoop dat ze de geur van mijn parfum kan vasthouden.  Zo liggen we daar dan een minuut of 5 à 10… ik intussen op haar rug aan het krabben, zij knuffelend en snuffelend dichtbij mij.

Ik hou dan nu dat gevoel de komende 5 dagen goed vast… en zie je snel weer m’n protje.
I love you ❤

Vragen rond co-ouderschap of het wisselmoment? 
Contacteer me gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dit vind je misschien ook interessant?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Nood aan een babbel?
Hey,

Fijn dat je me een berichtje stuurt.
Waarmee kan ik je helpen?