Ben je de biologische ouder in een nieuw samengesteld gezin? Of ben je een plusouder die in een gezin is gerold terwijl je zelf nog geen kinderen had? Of misschien zijn jullie wel een nieuw samengesteld gezin waarbij beide partners kinderen hebben uit een eerdere relatie?
Welke vorm van nieuw samengesteld gezin jullie ook zijn, weet dat jullie er niet alleen voor staan.

Allereerst wil ik je meegeven dat het normaal is dat het vormen van een nieuw samengesteld gezin een zoektocht is.
Het romantische idee van twee mensen die verliefd worden en samen een nieuw gezin vormen is heel mooi, maar hierbij worden een aantal heel belangrijke elementen vergeten.

Vaak is één van de partners (of soms ook beiden) door een scheiding of relatiebreuk gegaan, er moet hierdoor een verlies verwerkt worden. Er zijn verschillen in opvoedingsstijl. De liefde voor je pluskinderen is toch nét iets anders dan de liefde voor je biologische kinderen, …

Het belangrijkste is dat elk nieuw samengesteld gezin anders is, met een ander verhaal en een andere voorgeschiedenis.

Voor wie is coaching van het nieuw samengestelde gezin?
Nieuw samengestelde gezinnen coaching is voor iedere biologische ouder, plusouder of zelfs plusdochter/pluszoon die deel uitmaken van een nieuw samengesteld gezin.

Wat kan je verwachten van mij?
Eerst en vooral maken we kennis tijdens een verblijvend kennismakingsgesprek (dit kan telefonisch of face-to-face) van ongeveer 20 à 30 min, dit is puur om te kijken of er klik is tussen ons. Nadien leren we elkaar kennen in een intakegesprek.

Als coach help ik je inzichten te krijgen in de verschillen tussen een klassiek gezin en een nieuw samengesteld gezin. We nemen een kijkje naar de communicatie en de rollen die je inneemt in het nieuwe gezin.

Tijdens dit coaching traject kan je ook opdrachten van me krijgen die we tijdens de volgende sessie dan samen bespreken en waarbij we gaan kijken wat dit met jou of jullie als koppel heeft gedaan.

Wil je graag meer weten of interesse in een intakegesprek? Contacteer me via onderstaande knop of stuur me een What’s App.

Open chat
1
Nood aan een babbel?
Hey,

Fijn dat je me een berichtje stuurt.
Waarmee kan ik je helpen?